כולנו חיים במתח מתמיד, בין 3 'תחומי חיים': משפחה (בכל פורמט שהוא), קריירה (עולם התעסוקה) והתפתחות אישית (פעילות לגוף/ לנפש, שאינה קשורה ישירות לעבודה), היוצרים יחדיו את 3 קודקודיו של "משולש החיים", כאשר בכל תקופת זמן בחיינו האישיים, אנו נמצאים בנקודה וירטואלית מסוימת במרחב שבין 3 קודקודי המשולש, השאלה הגדולה היא –
איך לאזן את משולש החיים?
בתקופת לימודים ובחינות, נתקרב יותר לקודקוד "התפתחות אישית"; וכשנשקיע את "כל כולנו" בתפקיד חדש בעבודה או בעסק עצמאי חדש, נתקרב יותר לקודקוד "הקריירה"; ואם הרחבנו כעת את המשפחה או שמסיבה אחרת, הקשורה באחד הילדים, אנו נמצאים זמן רב יותר במחיצת הילד/ים, נתקרב לקודקוד "המשפחה". כל מקרה שכזה, אשר עשוי לחול בנקודות זמן שונות בחיינו, ולעתים גם באותה עת במקביל (מה שיגביר את המתח), משקף: את בחירותינו האישיות במהלך החיים, את השלב בו אנו מצויים בחיינו (תקופת לימודים/ קידום בעבודה/ זוגיות חדשה...) ויבוא לידי ביטוי בתנועה במרחב אותו משולש, כאשר התקרבות לקודקוד אחד תבוא על חשבון התרחקות מקודקוד אחר.
הבחירות שלנו, הגם תחת אילוצים, נעשות, באופן טבעי, מדעת, ולאחר בחינת השיקולים והאלטרנטיבות, ולעתים, פחות... כך או כך, אנו נעים במרחב "המשולש", ומוטב שננוע, שכן חוסר תנועה משולה לתקיעות! ולעמידה במקום! בחיינו.
אם נישאל, בזמן אמת, על הדוגמאות לעיל, כנראה שנשיב, כי "ברור, שהתפקיד החדש/ התנעת העסק העצמאי מצריך מאיתנו השקעת משאבים (שעות עבודה ארוכות, מאמץ מנטלי) מאומצת במיוחד, ולכן, קשה לנו מאד למצוא עכשיו זמן איכות עם המשפחה" וכיו"ב; מה שבעצם מצביע על כך, שבאותה העת, הפרנו את ה'איזון המנטלי' שהיינו בו; וזה טבעי ונורמלי, לתקופה מסוימת, אולם חשוב שנבין זאת ונכיר ב"מחיר", שאנו ומשפחתנו משלמים, ושנדע להתנהל בצורה מודעת ושקולה, ככל האפשר, גם בתקופה בה 'יצאנו מאיזון'.
חשוב להבין את הנקודה הזאת, שכן תחושת ה- Well Being הכללית שלנו, מושפעת ישירות מאותו 'חוסר איזון' מנטלי, גם אם הוא זמני; אנו עשויים להרגיש זאת גופנית ונפשית (עייפות מצטברת מחוסר שעות שינה ו/או עומס מנטלי רב, לחץ נפשי/ סטרס וכיו"ב).
בזמן "שגרה", לעומת זאת (בימינו המצב הזה הולך ומתמעט), נחפש להגיע למקום מאוזן יותר, מבחינתנו, במרחב "משולש החיים" - 'נקודת האיזון המנטלי' - 'הנקודה' בה נרגיש מאוזנים יותר עם עצמנו, במרחב המשולש, לאורך זמן, והיכן שמתאפשר לי להיות 'שלם עם עצמי' ולהרגיש הכי קרוב ואותנטי למהות ולתכלית שלי בכל זמן נתון.
ומכיוון שחיינו אינם חולפים להם בדרך ישרה, קבועה ו"סוגה בשושנים" (זה גם היה משעמם נורא), אלא בדרך מפותלת יותר, משופעת מורדות, עליות ומידי פעם עצירות... כאשר האופק אינו תמיד ברור, אזי כ"א מאיתנו מתמודד עם המתחים השונים, בכוחות עצמו; לעתים אנו מצליחים יותר ולעתים פחות, ומידת ההצלחה תלויה בגורמים שונים, שחלקם אף אינם בשליטתנו. יחד עם זאת, אנו כן מסוגלים לשלוט על כל הרכיבים האישיים והמנטליים שלנו: הערכים, האמונות, התחושות, הרצונות, היכולות וההתנהגויות, שמרכיבים יחדיו את ה"ערך המנטלי" שלנו (מתוך "הערך המנטלי", "מה אני באמת רוצה?, רן צור וגדעון תמר). וככל שנלמד לזהות, להכיר, לחדד, להשחיז, לחזק ולהעצים את הערך המנטלי שלנו, כך גם נוכל לעמוד בכל המתחים, האתגרים וההתמודדויות בצורה מתודית, מאוזנת ומוצלחת יותר.